IDIS SHUFFLE

 

POVEŽI SE S PRIJATELJI

KAJ

IDIS Shuffle je funkcija, prek katere bo študent vsako soboto povezan s študentom iz mesta, v katerem študira. Ob vklopu te funkcije se bo lahko študent ob prejemu sporočila na pametnem telefonu vključil v pogovor z drugo osebo. Pogovor bo psevdo anonimen, kar pomeni, da si bo lahko študent prikazano ime in priimek izbral sam. Tako se lahko s povezano osebo pogovarjaš o šoli, hobijih ipd. Pogovor je namenjen le prvemu stiku, morda pa se razvijejo tudi prava prijateljstva in pobude za druženje na varne načine. Študentje bodo vsako soboto prejeli potisno sporočilo, ki ob kliku vodi do pogovora z novo osebo.

ZAKAJ

Rezultati raziskave Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), ki je bila opravljena med novembrom in januarjem, so med drugim pokazali, da je kar 89 odstotkov od skupno 484 vprašanih študentov v preteklem obdobju opazilo motnje razpoloženja. Med težave, ki jih doživljajo, so študentje navedli tesnobo, zaskrbljenost, obup, jezo, nihanje razpoloženja, napade joka, depresijo ter panične napade. 

KAKO

Za uporabo IDIS Shuffle si je potrebno najprej namestiti aplikacijo Leksi, ki je na voljo  tukaj. V aplikacijo se študent lahko prijavi z digitalno identiteto, ki jo na svoji fakulteti uporablja za vpis v VIS, AIPS, ŠIS ipd. Aplikacija je primarno namenjena študentom, z njeno pomočjo pa lahko spremljajo ocene, se prijavljajo na kolokvije/izpite, spremljajo urnik ipd. IDIS Shuffle je le vtičnik, ki smo ga z razvili v sodelovanju z ekipo Leksi. 

Stranski meni

Vmesnik, kjer vidiš svoje pogovore

SPOZNAJTE NOVE PRIJATELJE

PRENESI APLIKACIJO

 

 

PRAVNO OBVESTILO

Politika zasebnosti

Copyright 2001-2021 IDIS. Vse pravice pridržane